Gå til hovedindhold

Hvem er bedst til hjemmehjælp, nær dig?

Har du lige, som os, en oplevelse af, at det er svært at finde den rigtige leverandør af hjemmehjælp? Så har vi en løsning, der hjælper dig til et trygt valg af, hvem der skal komme i dit hjem.

Vores løsning på et trygt valg af hjemmehjælp

Det at finde hvem der kan levere hjemmehjælp, har tidligere været en uoverskuelig størrelse, hvor det er meget svært at finde ud af, hvem der kan levere hjemmehjælpen i eget hjem. Vi ved alle, at kommunen kan, men er de nu også de eneste og de bedste til at levere den hjemmehjælp, som du har brug for?

På pleje.dk kan du finde alle leverandører af hjemmehjælp i din kommune. Du finder både de private frit valgs leverandører, hvor du kan få betalt hjemmehjælpen af kommunen og de leverandører af hjemmepleje, som du selv skal betale for og så din egen kommune.

Hvordan ved du, hvilken hjemmehjælp de forskellige leverandører kan levere?

Vi hjælper dig hele vejen. Når du søger din kommune frem, så kan du hurtigt se de forskellige plejeservices, som leverandørerne leverer. Vi viser dig om leverandøren leverer sygepleje, hjemmepleje, rengøring eller genoptræning mv.

Kig efter vores 6 symboler under hver plejeleverandør, så ved du hvad de leverer.

Hjemmehjælp service: PlejeHjemmehjælp service: RengøringHjemmehjælp service: Praktisk ServiceHjemmehjælp service: TræningHjemmehjælp service: Faglig ServiceHjemmehjælp service: Sygepleje

Hvad dækker hjemmehjælp over?

Hjemmehjælp dækker over hjælp til praktiske opgaver, så som tøjvask, madlavning og indkøb eller hjælp til mere personlig pleje, så som bad, af- og påklædning eller rengøring. Læs mere under Praktisk service, Rengøring og Pleje, som en hjemmehjælper kan levere.

Hvordan kommer jeg i gang med at få hjemmehjælp?

Du henvender dig til din kommune eller til en privat leverandør, der kan levere den hjemmehjælp du har brug for. Du kan bruge skabelonen på pleje.dk ”Start forespørgsel” eller telefonnummeret, når du har fundet din plejeleverandør. Kommunen vurderer om du kan blive visiteret til hjemmehjælp efter serviceloven. Hvis du bliver visiteret til hjemmehjælp, er den visiterede hjemmehjælp gratis.

Hvornår skal jeg selv betale for hjemmehjælp?

Du skal selv betale for hjemmehjælp, hvis du ønsker at få mere hjemmehjælp, end det kommunens serviceniveau dækker over. Det kan være du gerne vil have gjort rent hver uge, men kommunens serviceniveau tilbyder dig kun rengøring hver 14. dag. Så skal du selv betale for rengøring hver anden uge.

Hvordan finder jeg frem til de bedste leverandører af hjemmehjælp?

Pleje.dk viser hvilke vurderinger den enkelte plejeleverandør har fået, af andre borgere, der modtager pleje, eller af deres pårørende. Læs mere her

Nedenfor kan du kan fremsøge, hvem der kan levere hjemmehjælp, og du kan herefter søge hvem der kan levere lokalt hos dig, ved af vælge den kommune du bor i.

Søg hjemmehjælp