Gå til hovedindhold

Betaling af hjemmepleje

Her kan du læse om; hvornår du selv skal betale for hjemmepleje og om der er muligheder for fradrag og hvad plejeservice koster.

Hvornår skal jeg selv betale for hjemmepleje?

Du skal selv betale for din pleje, hvis din kommune har givet dig afslag på at få en visiteret pleje og i de tilfælde, hvor kommunen kun delvist har visiteret den pleje, som du mener der er behov for. Hvis du kun delvist har fået visiteret pleje, så kan du tilkøbe resten af plejen hos en privat leverandør.

Kan jeg få fradrag for pleje (Hjemmeservicefradrag)?

Du kan få et hjemmeservicefradrag, når du køber rengøring eller haveservice. I 2024 er fradraget på 11.900 kr. (2024-niveau). Fradraget får du på din selvangivelse. For at få fradraget skal du indtaste oplysningerne hos Skat om, hvilken leverandør du har benyttet, fakturanummer og hvornår regningen er betalt. Du kan læse mere om det på Skats hjemmeside www.skat.dk

Hvad koster privat pleje?

Når du køber privat pleje afhænger prisen af, om der er tale om rengøring, hjemmepleje, sygepleje eller anden type af pleje, og hvilket tidspunkt på døgnet plejen skal udføres, eller om der er behov for pleje på helligdage.

På pleje.dk har flere leverandører angivet en timepris. Du kan altid forhandle dig til din egen aftale, da prisen afhænger af hvilken hjælp eller pleje, du har behov for, og hvor lang tid du har behov for hjælpen samt hvor ofte.

Husk at du kan få et hjemmeservicefradrag, når du bestiller privat rengøring.

Hvad koster privat rengøring?

Prisen varierer fra leverandør til leverandør. Du skal altid forhandle dig til din egen aftale, der afhænger af, hvor lang tid du skal have gjort rent og hvor ofte.

Husk at du kan få et hjemmeservicefradrag, når du bestiller privat rengøring.

Hvad koster madservice?

Hvis du har fået visiteret madservice og vælger en privat leverandør, kan kommunen opkræve betaling for madservice. Du skal højst betale 61 kr. (2024) for en hovedret, når du får madservice efter servicelovens § 83 i eget hjem.